Výroba stolního oleje
Surový řepkový olej
10.11.2010 18:17Surový řepkový olej se získává lisováním řepky tzv. studenou cestou (z řepky odrůd "00" s limitovaným obsahem kyseliny erukové a glukosinulátů), což představuje nejšetrnější výrobu řepkového oleje bez zhoršení kvality oleje obvyklým zahříváním ani chemickou extrakcí.
Vratné obaly:
50l – plastové sudy se šroubovatelným uzávěrem
200l – pozinkované sudy
1000l – kontejner
Cisterny: max 25 000kg
Specifikace surového řepkového oleje
Druh výrobku: Řepkový rostlinný olej surový
Složení: Surový olej řepkový s nízkým obsahem kyseliny erukové
Suroviny, přísady a pomocné látky: Řepka olejka
Fyzikální a chemické požadavky: Zelenohnědá viskózní kapalina, bez zákalu a sedimentu, s příjemnou specifickou vůní po použité surovině
Trvanlivost: Min. trvanlivost 12 měsíců od data výroby.
Pozn.: Olej není vyroben z GMO.Výrobní proces podléhá systému HACCP.
Chemický rozbor, senzorická anylýza: | |
---|---|
Obsah vody | max. 0,3% |
Obsah nečistot | max. 0,2% |
Číslo kyselosti | max. 4 mg KOH/g |
Barva ve stupních ČSN | max. 18 |
Obsah fosforu dle ČSN | max. 30 ppm |
Obsah kyseliny erukové | max. 2% |
Obsah vody a nečistot | max. 0,5% |
Aktivní látka | min 99,5% |
—————