Výroba stolního oleje


Surový řepkový olej

10.11.2010 18:17

 

Jan Horák - HH Corporation, výroba surového řepkového oleje

Surový řepkový olej se získává lisováním řepky tzv. studenou cestou (z řepky odrůd "00" s limitovaným obsahem kyseliny erukové a glukosinulátů), což představuje nejšetrnější výrobu řepkového oleje bez zhoršení kvality oleje obvyklým zahříváním ani chemickou extrakcí.

Vratné obaly:
50l – plastové sudy se šroubovatelným uzávěrem
200l – pozinkované sudy
1000l – kontejner

Cisterny: max 25 000kg


Specifikace surového řepkového oleje

Druh výrobku: Řepkový rostlinný olej surový
Složení: Surový olej řepkový s nízkým obsahem kyseliny erukové
Suroviny, přísady a pomocné látky: Řepka olejka
Fyzikální a chemické požadavky: Zelenohnědá viskózní kapalina, bez zákalu a sedimentu, s příjemnou specifickou vůní po použité surovině
Trvanlivost: Min. trvanlivost 12 měsíců od data výroby.
Pozn.: Olej není vyroben z GMO.Výrobní proces podléhá systému HACCP.

Chemický rozbor, senzorická anylýza:
Obsah vody max. 0,3%
Obsah nečistot max. 0,2%
Číslo kyselosti max. 4 mg KOH/g
Barva ve stupních ČSN max. 18
Obsah fosforu dle ČSN max. 30 ppm
Obsah kyseliny erukové max. 2%
Obsah vody a nečistot max. 0,5%
Aktivní látka min 99,5%

 

—————

Zpět