Výroba stolního oleje


Pokrutina (řepkové expelery)

10.11.2010 18:07

Pokrutina se získává lisováním řepky tzv. studenou cestou (z řepky odrůd "00" s limitovaným  obsahem kyseliny erukové a glukosinulátů), což představuje nejšetrnější výrobu řepkového oleje bez zhoršení kvality oleje obvyklým zahříváním ani chemickou extrakcí.

Z krmivářského hlediska se jedná o domácí, poměrně levný zdroj energie pro náročnější kategorie hospodářských zvířat (včetně úhrady potřeby vlastního tuku jako živiny) a dostupný zdroj dusíkatých látek, energie s vhodnými poměry aminokyselin, vitamínů a minerálních látek.

S ohledem na současné možnosti snadného doplnění krmných směsí krystalickými aminokyselinami (např. lysin) lze velice snadno pokrýt řepkovými pokrutinami část potřeby sojového extrahovaného šrotu.

Jakost

Řepkové expelery jsou produktem z pečlivě vybírané vstupní suroviny – ŘEPKY OLEJKY (Brasica napus L.), odrůda ozimá, bezeruková – 00. Pro příjem do výroby je řepka kvalitativně zkontrolována vyškolenou obsluhou provozu, jsou odebrány vzorky, které se podrobí rozborům. Ty vyloučí nekvalitní surovinu a zajistí kvalitní finální výrobky – řepkové expelery a oleje. Kvalita řepkových expelerů splňuje vyhlášku č. 194/96 Sb., příloha č. 4.

Trvanlivost

maximálně 6 měsíců od data výroby

Skladovatelnost

v suchém skladě při teplotě max. 25 C

Distribuce

Nakládka zboží 24 hod. denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce.
Volně na autosoupravy nebo na návěsy kromě silo kamiónů.

—————

Zpět